Kundeservice | (+45) 35 830 830 | info@jewlscph.com
Gratis fragt | Hurtig levering | 14 dages returret

Language

Dansk English

Indkøbskurv (0)

Viden om smykker

Hvad er et smykke?
Smykker.... for mange et vidt begreb, for JEWLSCPH et unikt begreb - der favner den mest fantastiske, funklende og fascinerende verden vi har: en verden med guld, sølv, diamanter og ædelstene i stride strømme.

Et smykke kan ALT: det kan bl.a. skabe historie - som arvestykker købt/givet til en særlig lejlighed; det kan sætte prikken over i'et på hverdagens eller festens outfit. Det kan vise omverden, hvem du er, og hvad du tror på, samt meget mere. Et smykke er med til at gøre din stil personlig - det er med til at skabe DIG.Kendetegnende for et smykke er, at det er lavet i ædle materialer - dvs. sterling sølv, guld, ædelstene o.lign. - dvs. et smykke kan være alt lige fra et funklende, diamantbeklædt diadem, til en fin og enkel ring i sterling sølv - så længe kvaliteten er i orden. Nogle vil mene, at gadehandleren ved sin bod også sælger smykker - MEN det gør han ikke, han sælger Bijouteri. Det er nemlig vigtigt at forstå, at for at kalde et smykke et smykke - så skal det være ÆGTE og altså lavet i ordentlige materialer såsom ædelstene, sterling sølv etc. Alt andet er Bijouteri - og kvaliteten derefter.

Smykker fra JEWLSCPH - Se bla. vores guldsmykker - sølvsmykker - diamantsmykker - Månesten 
 
ÆDELstene og ÆDLE materialer:
- fordi kvalitet holder, og kun det bedste er godt nok

Ædelstene og ædle materialer er lig med JEWLSCPHs smykker. Vi bruger kun den ægte vare, da dette klart skaber de smukkeste håndlavede smykker og sikrer den bedste holdbarhed. Men hvad er så ægte materialer og ædelstene?

Ædelstene
Der findes rigtig mange ædelstene, som anvendes ved smykkefabrikation og fælles for alle ædelsten er, at de kan kategoriseres under mineraler eller sjældne stentyper. Hvad der så gør lige præcis den specifikke sten/mineral til noget særligt, kan være farven eller måden den skinner på. Det kan være hårdheden, en særlig indeslutning eller stenen/mineralens sjældne forekomst. Det er i den sammenhæng vigtigt at understrege, at udtrykket "halvædelsten" ikke er korrekt, og ej heller bruges i branchen - alene fordi ingen sten kan være mere eller mindre halv end andre. Men der kan selvsagt være forskel på kvaliteten og jvf ovenstående er der inden for ædelstenenes verden alt lige fra en billigere røgkvarts til funklende diamanter.

JEWLSCPH bruger kun de fineste ædelstene i de forskellige stenarter - lige fra de smukke topaser i røg, lemon, hvid og pink - til den super cool turkis ædelsten, onyx i forskellige farver, calcedon i forskellige farver, den super fantastiske pink corundum, og ikke mindst de smukke klassiske smaragd, rubin og safir ædelstene. Men vi stopper ikke her, for hver kollektion er også lig med nye ædelstene - nogle bruges mere end andre - men lighedstegnet for dem alle er, at det kun er de smukkeste ædelstene og fineste kvaliteter vi bruger.

Hvad er forskellen?
Den samme ædelsten kan komme i forskellige kvaliteter. Dvs. du har måske set en lignende ædelsten hos andre, men med en prisforskel du ikke umiddelbart forstår. Sammenlign de to ædelstene - vores og andres - og du vil ikke være i tvivl. Facetteringerne, klarheden og dermed kvaliteten er et særligt kendetegn for ALLE JEWLSCPHs smykker. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten - og lige netop derfor er du sikker på, at dit smykke funkler flot for altid.

Ægte materialer - ædelmetallerne
JEWLSCPH er den ægte vare, og de smukke ædelsten sammensættes udelukkende med ægte materialer - dvs ædelmetaller. Vi bruger 925 sterlingsølv (nikkelfrit), samt 14 karat og 18 karat guld. Vores sølvsmykker er enten med en enkel mat finish, forgyldt med 24 karat guld, sort rutineret eller rosa forgyldt. Både vores almindelige forgyldning og rosa forgyldning er 3 mikroner - hvilket er en meget kraftig belægning. Den sorte ruthinering belægges med ruthenium, der er en meget kraftig sort belægning, der toppes med en særlig lak, der sikrer en væsentlig længere holdbarhed end almindelig oxidering - og er 100% nikkelfri. Den rosa forgyldning fås ved at forgylde med rosa guld - der almindelig guld blandet med grundstoffet kobber, for at få den rosa nuance. I diamantkollektionen bruger vi 14 og 18 karat guld. Vores smykker lever op til de høje danske kvalitetskrav og er stemplet med lødighedsstemplet "925" for sterlingsølv + "JW" som er JEWLSCPHs navnestempel.

Diamanter
Du har helt sikkert bemærket vores særlige og eksklusive diamantkollektion. Og i den forbindelse har du måske endda bidt mærke i og funderet over, hvad en "singlecut" og en "rosenskåret" diamant egentlig er. Det er du ikke den eneste, der har studset over, for det er der faktisk ikke mange, der ved hvad er.

Ultrakort fortalt, så er en diamant en gennemsigtig mineral bestående af kulstof og den hårdeste mineral vi kender til. En diamant fås i flere forskellige kvaliteter og kategoriseres ud fra de 4 C'ere: carat, clarity, colour og cut. De tre første c'ere kan vi mennesker ikke ændre på, men det sidste c (cut), er det ved diamanten, vi kan ændre på. Helt konkret handler slibningen (cut) om at få den bedste reflektering af lys i diamanten.

Brilliant-cut er den mest velkendte slibning af diamanter og dominerer ca 90% af dagens diamantmarked. En brilliant har (oftest) 57 facetter (slibninger) og reflekterer med disse facetter lyset på smukkeste vis. Hvad rigtig mange ikke ved er, at brilliantslibningen først blev opfundet i starten af 1900-tallet. Forinden brugte man andre former for diamantslibninger, især det der kaldes rosenskårne diamanter.

Singlecut diamanter er bygget op som en brilliant - et "omvendt isbjerg" med en top (kronen) og en spids bund (pavilionen). Men hvor en brilliant oftest har 57 factetter, så er singlecut diamanten også kendt som en 8/8 slibning - med 8 facetter på toppen og 8 facetter på den spidse bund. En singlecut diamant er ligrdom en brilliant rund, når den ses fra toppen. Singlecut diamanter er pga. de færre slibninger også billigere end brilliantslibningerne - og derfor er det muligt at lave overdådige designs, der er til at betale.

Rosenskårne diamanter er ikke kun en slibning, men derimod en betegnelse for en type diamant. Nemlig en diamant med en flad bund og kuppel-formet top. Det du ser, er det du betaler for. Den kuppel-formede top har triangleformet slibninger, og som oftest 12 eller 24 af slagsen. En rosenskåren diamant kan til forskel fra en brilliant og singlecut diamant, fås i både runde, pæreformede, triangleformet, og ovale former. Rosenslibningen er en antik slibning tilbage fra 14-1500 tallet, hvorfor smykker med rosenskårne diamanter minder mange om antikke smykker. JEWLSCPH elsker dette antikke look; det er da stil uden lige.
OBS: Smykker med rosenskårne diamanter tåler INGEN form for væske - dvs. vand, parfume etc. - og ej heller nogen former for smykkerens. De mister deres funklende skær fuldstændigt af dette.

På diamantmarkedet findes primært hvide diamanter, og disse bruger vi i både brilliant-, single- og rosecut. Men inden for de seneste år er sorte diamanter blevet meget "IN" - vi forstår det godt og har derfor også enkelte designs - og more to come - med sorte diamanter. De ER nemlig super flotte, og med et funklende skin uden lige. Vores sorte diamanter er udelukkende brilliantslenbne, da sorte singlecut diamanter ikke funkler nok til vores smag.

Ud over de 4 klassiske c'ere, er man begyndt at tale om det "5.c" - nemlig certifikat. Og JA JEWLSCPH udsteder selvfølgelig certifikat på alle vores diamantsmykker.


Har du nogle spørgsmål til materialer, ædelstene etc. - så kontakt os endelig

Dankort, Visa/Dankort VISA Electron eDankort MasterCardVISAJCB Maestro American Express Discover Echeck PayPal