Skip to main content
  • INFO@JEWLSCPH.COM
  • +45 35 830 830
  • FRI FRAGT
  • HURTIG LEVERING
  • FULD RETURRET TIL OG MED D. 7/1-2020

Vi bruger kun ægte materialer, da dette skaber de smukkeste håndlavede smykker og sikrer den bedste holdbarhed. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten.

Læs herunder og bliv klogere på vores kvaliteter.

Ædelsten
Der findes rigtig mange forskellige typer af ædelsten, fælles for alle er, at de kan kategoriseres under mineraler eller sjældne stentyper. Hvad der gør lige præcis den specifikke sten/mineral til noget særligt, er f.eks. farven, måden den skinner på, hårdheden, en særlig indeslutning eller stenen/mineralens sjældne forekomst. Det er vigtigt at understrege, at udtrykket "halvædelsten" ikke er korrekt, og ej heller bruges i branchen - alene fordi ingen sten kan være mere eller mindre halv end andre.

I alle designs bruger vi udelukkende AA-kvalitet af ædelsten, der er den fineste kvalitet. Det gælder lige fra de smukke topaser i røg, lemon, hvid og pink - til den super cool turkis ædelsten, onyx og calcedon ædelsten i forskellige farver, den super fantastiske pink corundum, og ikke mindst de klassiske smaragd, rubin og safir ædelsten. Men vi stopper ikke her, for hver kollektion er også lig med nye ædelsten som supplement til de velkendte - alt efter sæsonens trends og tendenser. 

Ædelmetal
Alle smykker er lavet af 925 sterlingsølv (nikkelfrit). Vores sølvsmykker er overfladebehandlet med enten en enkel, mat finish, forgyldt med 24 karat guld, sort ruthineret eller rosa forgyldt. Både vores almindelige forgyldning og rosa forgyldning er 3 mikroner - hvilket er én af de kraftigste belægninger der fås. Den sorte ruthinering er en meget kraftig sort belægning, der toppes med en særlig lak, der sikrer en væsentlig længere holdbarhed end almindelig oxidering - selvfølgelig fortsat 100% nikkelfri. Den rosa forgyldning fås ved at forgylde med rosa guld - dvs. almindelig guld blandet med kobber for at få den rosa nuance.

Disse overfladebehandlinger og forgyldninger vil falme med tiden på grund af kontakt med tøj, sved, parfumer, cremer, luft og hårde overflade. Daglig eller hyppig brug af smykker med forgyldninger vil forskynde denne proces, særligt ved ringe og armbånde, der har jævnlig kontakt med overflader. Følg vores råd om smykkepleje længere nede på siden, for at sikre, at dine smykke holder sig smukke i lang tid.

I diamantkollektionen bruger vi primært 14, 18 og 24 karat guld. 

Vores smykker lever op til de høje danske kvalitetskrav og er stemplet med lødighedsstemplet 925 for sterlingsølv + JW som er JEWLSCPHs navnestempel.

Diamanter
Du har helt sikkert bemærket vores særlige og eksklusive diamantkollektion, og formentlig bidt mærke i betegnelserne "rosecut" og "singlecut" diamanter. Lær herunder og bliv klogere på singlecut, rosecut og brilliantcut.

Helt konkret så er en diamant et gennemsigtig mineral bestående af kulstof og det hårdeste mineral vi kender til. En diamant fås i flere forskellige kvaliteter og kategoriseres ud fra de 4 C'er: carat, clarity, colour og cut. De tre første c'er kan vi mennesker ikke ændre på, men det sidste c (cut), er det ved diamanten, vi kan ændre på, hvormed målet er, at få den bedste reflektering af lys i diamanten.

Brilliant-cut er den mest velkendte slibning af diamanter og dominerer ca 90% af dagens diamantmarked. En brilliant har (oftest) 57 facetter (slibninger) og reflekterer med disse facetter lyset på smukkeste vis. Hvad rigtig mange ikke ved er, at brilliantslibningen først blev opfundet i starten af 1900-tallet. Forinden brugte man andre former for diamantslibninger, især det der kaldes rosenskårne diamanter.

Singlecut diamanter er bygget op som en brilliant - et "omvendt isbjerg" med en top (kronen) og en spids bund (pavilionen). Men hvor en brilliant oftest har 57 facetter, så er singlecut diamanten også kendt som en 8/8 slibning - med 8 facetter på toppen og 8 facetter på den spidse bund. En singlecut diamant er ligesom en brilliant rund, når den ses fra toppen. Singlecut diamanter er pga. de færre slibninger også billigere end brilliantslibningerne - og derfor er det muligt at lave overdådige designs, der er til at betale.

Rosenskårne diamanter er ikke kun en slibning, men derimod en betegnelse for en type diamant. Nemlig en diamant med en flad bund og kuppel-formet top. Det du ser, er det du betaler for. Den kuppel-formede top har triangel formede slibninger, og som oftest 12 eller 24 af slagsen. En rosenskåren diamant kan til forskel fra en brilliant og singlecut diamant, fås i både runde, pæreformede, triangel formede, og ovale former. Rosenslibningen er en antik slibning tilbage fra 14-1500 tallet, hvorfor smykker med rosenskårne diamanter minder mange om antikke smykker.

OBS: Smykker med rosenskårne diamanter tåler INGEN form for væske - dvs. vand, parfume etc. - og ej heller nogen former for smykkerens. De mister deres funklende skær fuldstændigt af dette.

På diamantmarkedet findes primært hvide diamanter, og disse bruger vi i både brilliant-, single- og rosecut. Men inden for de seneste år er sorte diamanter blevet meget "IN" - vi forstår det godt og har derfor også enkelte designs - og more to come - med sorte diamanter. De er nemlig super flotte, og med et funklende skin uden lige. Vores sorte diamanter er udelukkende brilliantslenbne, da sorte singlecut diamanter ikke funkler nok til vores smag.

Ud over de 4 klassiske c'er, er man begyndt at tale om det "5.c" - nemlig certifikat, som vi selvfølgelig også udsteder på alle vores diamantsmykker.

Har du nogle spørgsmål til materialer, ædelstene etc. - så kontakt os endelig

 

SMYKKEPLEJE
- tips til hvad du kan gøre selv og hvornår du skal aflevere smykkerne til os.

Se Mai's video om smykkepleje

1. Vedligeholdelse af dit smykke
Brug dine smykker - men med omtanke:

Tag dine smykker af, når du:

 • Sover
 • Dyrker sport
 • Bader derhjemme
 • Bader i havet
 • Er i konstant berøring med vand ved eks. rengøring og rengøringsmidler

 
Undgå kemikalier: tag dine smykker på som det sidste – efter parfume, cremer osv.
 
Pas på slag og stød: Smykker – specielt med ædelstene – kan være skrøbelige, så pas på slag og stød.
 
Opbevaring: Det bedste er at opbevare dine smykker i stofposer eller små plastposer hver for sig, så de ikke ridser op mod hinanden, eller udsættes for sollys eller luft og bliver misfarvet. Vil du helst have smykkerne fremme, så er det ok med et smykkestativ, men sørg for de hænger med mellemrum og ikke gnider sammen.


2. Rens SELV dine smykker

Sølv og guld smykker: Mange oplever at deres sølvsmykker får en snavset oxideret overflade – det er ikke fordi der er noget galt med kvaliteten, men simpelthen en proces der kan ske qua kroppens syre og sved – specielt noget medicin og varme fremmer dette. Nogle oxiderer smykker mere end andre. Derudover samler smykkerne også på snavs fra cremer osv. Men fortvivl ikke, for smykket kan fint renses og gøres smukt igen.

Rens selv - alt købes I supermarkeder

2 husmor-tricks:
 

 • Sølvpapir og salt: Kom kogende vand I en skål med små sølvpapirkugler og lidt salt. Og kom sølvsmykket ned i et par minutter – det “pifter” kæden op. Må dog IKKE bruges hvis smykket har en ædelsten
 • Opvaskemiddel, tandbørste og pudseklud: Læg smykket I lunkent vand med opvaskemiddel 10 min og rens det så med en tandbørste og eller pudseklud. Okay med diamanter og ædelstene, men ikke perler.

 

Andet:

 • Pudseklud – almindelig universalklud. er det perler så puds dem gerne hver gang de er brugt, det er et blødt materiale og de er meget modtagelige for snavs.
 • Sølvrens + pudseklud
 • Særlige sølv- og ædelmetal servietter

 
Rens - købt hos guldsmeden

Hos guldsmeden kan du købe alt til at rense dine smykker med - vær dog opmærksom på, at det er kemikalier, så læs de medfølgende brugsanvisninger.

Vi har også samlet et udvalg smykkepleje-produkter - se dem her
 

3. Kom til os (eller din lokale guldsmed)

Slitage af overfladebehandlinger
- Hvidguldssmykker har en særlig overfladebehandling der slides af – og bør derfor overfladebehandles ca 1 gang årligt for at bevare det hvide look.
- Forgyldte smykker og oxiderede smykker bliver slidt af med tiden – og skal efter nogen tid forgyldes/oxideres igen. Forskelligt fra person til person, så vurder selv.

Få smykkerne til ”tjek” ca én gang årligt
- Ringe og andre smykker med sten, som du går meget med, bør du lade efterse i hvert fald en gang om året.
- Perlesmykker på kæde bør også efterses ca 1 gang om året, for at tjekke snoren ikke er mør og på vej til at knække

Ultralyd
Suppler ovenstående råd med en ultralydsrensning af smykkerne ca 1 gang årligt. Vi (og din lokale guldsmed) har vores egen ultralydsrenser, så bare kig forbi.

Genforgyldning + ændring af ringstørrelser
Alle smykker der er belagte - dvs forgyldte eller sort rutineret - vil med tidens slitage miste belægningen. Det kan vi dog hjælpe med - og gøre smykket som nyt. Mange oplever desuden at deres fingre ændrer sig vinter/sommer og derfor gerne vil have ændret ringstørrelser - det kan vi også.

Pris for genforgyldning/rutinering/forsølvning: 400 DKK - dog kan brede armbånd og andre smykker med store overflade være lidt dyrere.

Pris for ændring af ringstørrelse: 300 DKK.

Har du nogle yderligere spørgsmål til smykkepleje - så send os endelig en mail

Og så HUSK - smykker er til for at blive brugt.

OBS: Nye kæder og ørekroge
Ønsker du at købe en kæde uden vedhæng - og/eller løse ørekroge, så er det muligt. Herunder priserne, uanset om det er forgyldt, sort, rosaforgyldt eller sølv - er du interesseret i køb, så send os en mail
 

44 cm: 499 DKK
54 cm: 549 DKK
67 cm: 599 DKK
79 cm: 649 DKK
Ørekroge: 200 DKK