Skip to main content

Smykkepleje

Se Mai's video om smykkepleje

1. Vedligeholdelse af dit smykke

Tag dine smykker af, når du:

 • Sover

 • Dyrker sport

 • Bader derhjemme

 • Bader i havet

 • Er i konstant berøring med vand ved f.eks. rengøring og rengøringsmidler

 • Bruger håndsprit

 
Undgå kemikalier: tag dine smykker på som det sidste – efter parfume, cremer osv. Når du bruger håndsprit, så tag dine ringe af.
 
Pas på slag og stød: Smykker – specielt med ædelstene – kan være skrøbelige, så pas på slag og stød.
 
Opbevaring: Det bedste er at opbevare dine smykker i stofposer eller små plastposer hver for sig, så de ikke ridser op mod hinanden, eller udsættes for sollys eller luft og bliver misfarvede. Vil du helst have smykkerne fremme, så er det ok med et smykkestativ, men sørg for de hænger med mellemrum og ikke gnider sammen.

2. Sådan kan du selv rense dine smykker

Sølv og guld smykker: Mange oplever at deres sølvsmykker får en snavset oxideret overflade – det er ikke fordi der er noget galt med kvaliteten, men simpelthen en proces der kan ske qua kroppens syre og sved – specielt noget medicin og varme fremmer dette. Nogle oxiderer smykker mere end andre. Derudover samler smykkerne også på snavs fra cremer osv. Men fortvivl ikke, for smykket kan fint renses og gøres smukt igen.

Husmor-tricks:

 • Sølvpapir og salt: Kom kogende vand I en skål med små sølvpapirkugler og lidt salt. Og kom sølvsmykket ned i et par minutter – det “pifter” kæden op. Må dog IKKE bruges hvis smykket har en ædelsten
 • Opvaskemiddel, tandbørste og pudseklud: Læg smykket I lunkent vand med opvaskemiddel 10 min og rens det så med en tandbørste og eller pudseklud. Okay med diamanter og ædelstene, men ikke perler.

Andet:

 • Pudseklud – almindelig universalklud. er det perler så puds dem gerne hver gang de er brugt, det er et blødt materiale og de er meget modtagelige for snavs.
 • Sølvrens + pudseklud
 • Særlige sølv- og ædelmetal servietter

Specalrens - købt hos guldsmeden:

Hos guldsmeden kan du købe alt til at rense dine smykker med. Vær dog opmærksom på, at det er kemikalier, så læs de medfølgende brugsanvisninger.


3. Kom til os (eller din lokale guldsmed):

Slitage af overfladebehandlinger:
- Hvidguldssmykker har en særlig overfladebehandling der slides af – og bør derfor overfladebehandles ca 1 gang årligt for at bevare det hvide look.
- Forgyldte smykker og oxiderede smykker bliver slidt af med tiden – og skal efter nogen tid forgyldes/oxideres igen. Forskelligt fra person til person, så vurder selv.

Få smykkerne til ”tjek” ca én gang årligt
- Ringe og andre smykker med sten, som du går meget med, bør du lade efterse i hvert fald en gang om året.
- Perlesmykker på kæde bør også efterses ca 1 gang om året, for at tjekke snoren ikke er mør og på vej til at knække

Ultralyd
Suppler ovenstående råd med en ultralydsrensning af smykkerne ca 1 gang årligt. Vi (og din lokale guldsmed) har vores egen ultralydsrenser, så bare kig forbi.

Har du yderligere spørgsmål til smykkepleje,  så kan du altid skrive direkte til vores designer Mai Manniche: send en mail

Genforgyldning og ændring af ringstørrelser
Alle smykker der er belagte - dvs forgyldte eller sort rudineret, vil med tidens slitage miste belægningen. Ofte kan du dog få smykket genforgyldt eller oxideret på ny.

Pris for genforgyldning/ruthinering/forsølvning: 400 DKK - dog kan brede armbånd og andre smykker med store overflade være lidt dyrere.

Pris for ændring af ringstørrelse: 300 DKK.


OBS: Nye kæder og ørekroge
Ønsker du at købe en kæde uden vedhæng, og/eller løse ørekroge, så er det muligt. Herunder priserne, uanset om det er forgyldt, sort, rosaforgyldt el sølv - er du interesseret i køb, så send os en mail

44 cm: 499 DKK
54 cm: 549 DKK
67 cm: 599 DKK
79 cm: 649 DKK
Ørekroge: 200 DKK